![hunkar-begendi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/02/hunkar-begendi.jpg)
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram hindi eti yahut kuzu eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
- 1, 5-2 su bardağı su
- Tuz, karabiber
- 1 kilo patlıcan
- 1 çay bardağı süt (az gelirse ek edebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber, muskat
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.
- Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.
- Tavada yağ ve un kavrulur.
- Patlıcanlar tavaya eklenir ve düzgünce ezilir.
- Ocağın altı uygunca kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ek edilir.İyice karıştırılır.
- Akabinde kaşar eklenir, ocak kapatılır.
- Kaşar da büsbütün karıştırılarak beğendi hazırlanır.
- Başka bir tava yağ ile ocağa konur.
- Tava ısındığında etler ek edilir.
- Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
- İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
- Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.
- Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.
- 1, 5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
- Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.