Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hunkar-begendi.jpg

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram hindi eti yahut kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5-2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Beğendi için;
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 çay bardağı süt (az gelirse ek edebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, muskat
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi

Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.
  2. Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.
  3. Tavada yağ ve un kavrulur.
  4. Patlıcanlar tavaya eklenir ve düzgünce ezilir.
  5. Ocağın altı uygunca kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ek edilir.İyice karıştırılır.
  6. Akabinde kaşar eklenir, ocak kapatılır.
  7. Kaşar da büsbütün karıştırılarak beğendi hazırlanır.
  8. Başka bir tava yağ ile ocağa konur.
  9. Tava ısındığında etler ek edilir.
  10. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
  11. İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
  12. Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.
  13. Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.
  14. 1, 5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.
  15. Piştikten sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
  16. Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt