Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Bir adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağda kuşbaşı etlerimizi kavuruyoruz.
- Soğan ve biberi de içine atıp kavuruyoruz.
- Daha sonra domatesimizi üzerine döküp kavuruyoruz bir tatlı kaşığı da salça ekliyoruz.
- Tuz ve karabiber ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Orta uzunluk közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğruyoruz (İsterseniz fırında da közleyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı unu tavamızda kavuruyoruz.
- Üzerine patlıcanlarımızı ekleyip ediyoruz.
- Ezilen patlıcanların üzerine süt ekleyip karıştırıyoruz.
- En son olarakta rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz. Üzerine de et sotemizi döküyoruz. Servise hazırdır.