Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
Etli sos için;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 600 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 5 adet orta uzunluk közlenmiş patlıcan
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 orta uzunluk patlıcanı bıçakla delikler açın ve 200 ° fırına verin ortalama 25 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Kabukları kolay soyulması için bir kaba koyup streç sinemaya çekip bekletelim daha sonra soyalım.
- Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra sarımsak ve eti ek edin.
- Etler suyunu çekene kadar pişirin.
- Daha sonra domates salçası tuz karabiber doğranmış domatesi ekleyin.
- 2 su bardağı sıcak su ekleyip etlerin yumuşamasını bekleyin.
- Beğendi için;Eriyen yağın üzerine unu ek edip kavurun sütü ek edin, patlıcanları da ek edip tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyip ocaktan alın.
- Görseldeki üzere servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????????????.