Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı eti (Ben dana kullandım)
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 4 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4 adet domates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 su bardağı et suyu
- Sıvı yağ
- 1 kg patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ben dana eti kullandığım için etimi düdüklü tencerede 20 dakika haşladım dilerseniz haşlamadan da yapabilirsiniz ben dana etini garanti olsun diye haşlamayı tercih ediyorum.
- Tencereme sıvı yağımızı koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz akabinde doğradığımız sarımsakları da ekleyip kavuruyoruz.
- Etimizi biberimizi salçamızı ve son olarak kabukları soyulmuş domateslerimizide ek edip haşlanan etimizin suyundan yarım su bardağı kadar koyup pişiriyoruz.
- Altını kapatırken tuzunu ve karabiberini ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz beğendimiz için 1kg patlıcanımızı közlüyoruz kabuklarını soyarak doğruyoruz.
- Beğendimize başlıyoruz tenceremize tereyağını koyup eriyince unumuzu 2 dakika kadar kavuruyoruz akabinde patlıcanlarımızı ekliyoruz sırasıyla.
- Karıştırarak sütümüzü tuz ve karabiber ve son olarak rende kaşarımızı ek edip bir taşım pişirip altını kapatıyoruz ve yemeğimizi servise hazırlıyoruz servis tabağımıza evvel beğendimizi daha sonra üzerine etimizi koyarak servis ediyoruz afiyet olsun arkadaşlar ????????????????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.