Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
hunkar-begendi.jpg

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

• 500 gram kuşbaşı et kuzu yada tavuk (Ben kuzu kulandım)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Beğendi için;
  • 3-4 adet patlıcan
  • 2 çay bardağı süt (Az gelirse ilave edebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak patlıcanları közlemekle başlayalım. Ben tıkadıktan sonra kesikler attım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdim ve 220 derecelik fırında güzelce közlenene kadar pişirdim.
  2. Patlıcanlar közlenene kadar eti hazırlayalım. Bunun için küçük küçük doğradığımız eti geniş bir tencereye alalım ben teflon kulandım.
  3. Et önce suyunu bırakacak daha sonra kendi suyunu tekrar çekecek. Suyunu çekince yağı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kullandığınız ete göre isterseniz çok az bir suda ekleyebilirsiniz yumuşaması için.
  4. Sıvı yağ ekleyin ve ince ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenir ve kavurun. Daha sonra küçük küçük doğranmış biberler eklenir. Domatesler de doğranır ve eklenir. Biraz soteledikten sonra salça eklenir ve karıştırılır.
  5. Birazda salça kavrulunca suyu ve baharatlar eklenir. Karıştırılır. Ağzı kapatılır orta ateşte ara sıra karıştırsa karıştıra pişirilir. Suyunu çok çekerse biraz su ekleyebilirsiniz çokta kuru olmasın hafif soslu olsun en sonunda.
  6. Közlediğimiz patlıcanlar bitince fırından çıkarıp patlıcanların içini çatal yardımıyla bir kesme tahtasına alalım ve ince ince doğrayalım (Zaten çok yumuşak olacaktır)
  7. Patlıcan orda beklerken bir tavada beğendimize başlayalım. Bunun için tereyağımızı tavaya alalım eritelim unu ekleyip unu kokusunu çıkana kadar birazcık kavuralım.
  8. Daha sonra sütümüzü azar azar ekleyelim eklerken hep çırpalım. Çırptıkça sütü ekleyelim eğer hemen tüketmeyecekseniz sütü birazcık daha eklemenizi tavsiye ederim.
  9. Unlu olduğu için bekledikçe katılaşabilir. Hemen tüketmeyecekseniz sütü biraz daha çok koyun. Sütü karıştırdıktan sonra tuz ve kara biber ekleyin ve doğradığınız patlıcanları da ekleyin güzelce karıştırın. Beğendimiz hazır.
  10. Patlıcanlar eklenmeden beğendi pürüzsüz olsun.
  11. Şimdi hazırız servis tabağımıza biraz beğendimizden ekleyip üzerine etimizden ve sosundan ekliyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsun.
Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt