
Hurma Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5- 5 su bardağı un
- 15 -16 adet hurma(kayısı yada kuru incirde olur)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı su
Hurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- İç harcı için hurmaları blender alıp çektirelim.
- 4 yemek kaşığı suyu ve tarçını ekleyip yumuşak kıvamlı bi iç harcı hazırlayalım.
- Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak halde açıp bardakla keselim.
- İç harçtan yerleştirip kenarlarından kapatalım.
- Bütün gereçleri bu halde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra büsbütün soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.