Hurma Tatlısı (Şerbetini 30 Dakikada Çeken) Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
- İç dolgusu ceviz ve tarçın
Hurma Tatlısı (Şerbetini 30 Dakikada Çeken) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz su ve şekeri tencereye alıp ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Hamuru için tüm gereçleri ekleyip yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp açıyoruz.
- Orta kısmına ceviz ve tarçın ekleyip kapatıyoruz oval bir form veriyoruz.
- Kapattığımız kısım altta kalacak formda karşıt çevirip tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp soğumaya bırakın.Şerbeti çeken tatlımız servise hazır.