bilgisayarci
FD Üye

Hurma Topu Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram hurma ezmesi ( filenin dondurulmuş hurma ezmesini kullandım)
- Hindistan cevizi tozu
- Kakao
- 7-8 adet ceviz
- Portakal kabuğu
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Hurma Topu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dondurulmuş hurma ezmesini mikrodalgada buz çözücü ayarıyla 2 dk açıyoruz.
- Yumuşamış olan hurma ezmesinin içine portakal kabuğu rendesi, yarım çay bardağı kadar hindistan cevizi tozu, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ve isteğe göre kakao ekleyip malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- İçine ufalttığımız cevizleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Karışımdan parçalar alıp şekil veriyoruz.
- En son hindistan cevizi tozuna buladıktan sonra tarifimiz hazır hale geliyor.
- Büyüklüğüne göre ben yaklaşık 29 adet hurma topu çıkardım.
Hurma Topu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı