Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hurmacık Tatlısı (Çocukluğumun Tatlısı)

Hurmacık Tatlısı (Çocukluğumun Tatlısı)
0
31

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
hurmacik-tatlisi-cocuklugumun-tatlisi.jpg

Hurmacık Tatlısı (Çocukluğumun Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı
  • 3 su bardağı toz şeker
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ

Hurmacık Tatlısı (Çocukluğumun Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbeti ocağa alalım.
  2. Baklava şerbeti kıvamı alana kadar kaynatalım.
  3. Kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için yumurtaları yoğurma kabına alalım.
  5. Yumurtaları çarptıktan sonra un hariç diğer malzemeleri koyup karıştıralım.
  6. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  7. Hamurun kıvamı kulak memesinden bir tık yoğun olacak.
  8. Yoğrulma işi bittikten sonra mayalamaya bırakalım.
  9. Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünden küçük bezeler koparalım.
  10. Hurma şekli vermek için (kevgir,süzgeç vb. ) aparatlar kullanarak şekil verelim.
  11. Bezeyi uzunlamasına açıp dört parmağımızla süzgecin üstünden bastırarak bir sefer döndürelim.
  12. Kızgın yağa alalım.
  13. Kızardıktan sonra soğuk şerbetin için koyalım.
  14. Şerbet çektikten sonra çıkartalım. Hamur bitene kadar işleme devam edelim.
  15. Kızartmak için yağın bol olup bezelerin üstünü geçmesi lazım. Yağ az olursa yeterince şişmez ve içi çiğ kalır.
  16. Şerbeti iyi çekmesi için yağdan çıkarıp sıcağı sıcağına şerbete ekleyin.
Hurmacık Tatlısı (Çocukluğumun Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,044Kullanıcılar
Üst Alt