Hurmacık Tatlısı (Çocukluğumun Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı
- 3 su bardağı toz şeker
- Sıvıyağ
Hurmacık Tatlısı (Çocukluğumun Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti ocağa alalım.
- Baklava şerbeti kıvamı alana kadar kaynatalım.
- Kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yumurtaları yoğurma kabına alalım.
- Yumurtaları çarptıktan sonra un hariç diğer malzemeleri koyup karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Hamurun kıvamı kulak memesinden bir tık yoğun olacak.
- Yoğrulma işi bittikten sonra mayalamaya bırakalım.
- Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünden küçük bezeler koparalım.
- Hurma şekli vermek için (kevgir,süzgeç vb. ) aparatlar kullanarak şekil verelim.
- Bezeyi uzunlamasına açıp dört parmağımızla süzgecin üstünden bastırarak bir sefer döndürelim.
- Kızgın yağa alalım.
- Kızardıktan sonra soğuk şerbetin için koyalım.
- Şerbet çektikten sonra çıkartalım. Hamur bitene kadar işleme devam edelim.
- Kızartmak için yağın bol olup bezelerin üstünü geçmesi lazım. Yağ az olursa yeterince şişmez ve içi çiğ kalır.
- Şerbeti iyi çekmesi için yağdan çıkarıp sıcağı sıcağına şerbete ekleyin.