Hurmalı Bademli Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet hurma
- 1 adet rendelenmiş badem
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı su
Hurmalı Bademli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağı ile yumurtayı çırpalım.
- Bir hurmanın kabuklarını soyup çekirdeğini çıkarıp ezelim (Eğer hurma sert biraz haşlayabilirsiniz) ve karışıma ekleyelim.
- Üzerine bademi, tarçını ve unu ekleyip, karıştıralım.
- Pankek hamuru kıvamı alana kadar su ekleyelim. Muhtemelen yarım çay bardağı su kâfi gelecektir.
- Daha sonra güzelce ısınmış olan yanmaz tavada gerili önlü pişirelim. İg istanbullubebekler.