Hurmalı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket krema
- 4 tane hurma
Hurmalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kış aylarında vazgeçilmezim olan hurma ile bu gün yeni bi tanım ile karşınızdayım sizlerinde begeniceginizi düşünüyorum haydi gelin tanımımıza geçelim.
- Kazan’ımıza 2 su bardağı sütü un ve şekerimizi ilave edelim güzelce karıştıralım ve pişirelim.
- Puding üzere karıştıra karıştıra pişirelim.
- Piştikten 5 dk sonra kremamızı ve haşhaşımızı ek edelim yeterlice karıştıralım ve muhalallebimizi sunum yapıcağımız kabımıza alalım ve soğumaya bırakalım .
- 4 tane hurmamızı kabuğunu soyalım çekirdeğini çıkaralım ve blenderden geçirelim ve muhallebimizin üzerine ek edelim.
- İstediğiniz üzere süslüyebilirsiniz deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.