Hurmalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağı
- 50 gram ceviz
- 350 gram hurma
- 1 yemek kaşığı bal
- 100 gram bisküvi
- 50 gram hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı şeker
Hurmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kelepçeli kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Hurmaları küçük modüllere ayırın (Bir mutfak robotu ile de yapılabilir)
- Bisküvileri kesimlere bölün, tereyağını bir tavada eritin. Şekeri ekleyin, karıştırın ve eriyene kadar biraz ısıtın.
- Daha sonra hurmaları ve bir kaşık balı ekleyip bir dakika birlikte ısıtın. Bisküvi ve cevizleri ekleyip düzgünce karıştırın.
- Karışımı kelepçeli kalıba bölüştürün ve kaşığın zıddıyla yeterlice bastırın.
- Keki rendelenmiş hindistan cevizi serpin ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.