Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hurmalı Yulaflı Muhallebi (Yağsız, Şekersiz)

Hurmalı Yulaflı Muhallebi (Yağsız, Şekersiz)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hurmali-yulafli-muhallebi-yagsiz-sekersiz.jpg

Hurmalı Yulaflı Muhallebi (Yağsız, Şekersiz) Tanımı İçin Gereçler

  • 65 gram yulaf ezmesi
  • 650 ml süt
  • 9-10 hurma (180-190 gr, çekirdeksiz)
  • 1 vanilya çubuğu (boydan ikiye kesilmiş ve tanecikleri kazınmış) yahut 1-2 damla vanilya özü
Sos için;
  • 250 gram böğürtlen yahut frambuaz, çilek üzere küçük kırmızı meyveler
  • 3-4 hurma (50-75 gr, çekirdeksiz)

Hurmalı Yulaflı Muhallebi (Yağsız, Şekersiz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yulafı robotta öğütelim ve bir tencereye alalım.
  2. Sütü ve hurmaları ekleyelim ve blenderdan geçirelim.
  3. Vanilya çubuğunu ve taneciklerini ekleyelim ve yaklaşık 15 dakika karıştırarak pişirelim.
  4. Kıvam alınca altını kısıp vanilya çubuğunu çıkarıp muhallebiyi kaselere bölüştürelim ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  5. Muhallebiler oda sıcaklığında soğuyunca, böğürtlenleri ve  50-75 gram hurmayı robottan yahut blenderdan geçirelim.
  6. Muhallebilerin üzerine bölüştürelim ve kaşığın karşıtıyla eşit formda yayalım.
  7. Kıvamının oturması için en az 1-2 saat buzdolabında bekletelim. İstediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :).
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt