iltasyazilim
FD Üye
hurmanın faydaları nelerdir, hurmanın yararları özellikleri
Besin ve perhiz uzmanları, Ramazan sofralarının meyvesi olarak tanıdık hurmanın tekrar tekrar tüketilmesi gereken bir gıda olduğunu söylüyor
Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından çok varlıklı olduğunu; ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, fosfat gibi mineralleri de barındırdığını söyledi Hurmanın çoğu faydası olduğunu bildiren Mutlu, uyumlu olarak tüketildiğinde meyvenin kansere ve kalp damar hastalıklarına aleyhinde koruyucu özellik taşıdığını vurgulandı
Hurmanın şeker oranı yüksek olmasına karşın kilo aldırmayan bir yapıya sahip olduğunu ve sadece Ramazan'da yok, daima tüketilmesi gerektiğini bildiren Mutlu, Özellikle suda çözünebilir lif içeriğinin yüksek olması doğru, hurma sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz vb) önlemeye ve gidermeye muavin olur Jurnal hayatın getirdiği gerginlik ve yoğun temponun verdiği yorgunluktan kurtulmak için her gün hurma yemenizde avantaj var
Hurmanın Faydaları Şu Şekilde Sıralanıyor
Hurma; protein, yağ ve karbonhidratı bir arada taşıyan tek meyvedir Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır Saf hurma cildi besler, gebelik ve güneş lekelerini değil eder İçerdiği demir bir uçtan bir uca kansızlığa iyi gelir B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından nedeniyle karaciğeri kuvvetlendirir Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir
Kansere ve yürek damar hastalıklarına karşısında koruyucudur İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu nitelik taşır İftarda, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği de içerdiği şeker oranı doğruca hemencecik gidermektedir
*
Besin ve perhiz uzmanları, Ramazan sofralarının meyvesi olarak tanıdık hurmanın tekrar tekrar tüketilmesi gereken bir gıda olduğunu söylüyor
Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından çok varlıklı olduğunu; ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, fosfat gibi mineralleri de barındırdığını söyledi Hurmanın çoğu faydası olduğunu bildiren Mutlu, uyumlu olarak tüketildiğinde meyvenin kansere ve kalp damar hastalıklarına aleyhinde koruyucu özellik taşıdığını vurgulandı
Hurmanın şeker oranı yüksek olmasına karşın kilo aldırmayan bir yapıya sahip olduğunu ve sadece Ramazan'da yok, daima tüketilmesi gerektiğini bildiren Mutlu, Özellikle suda çözünebilir lif içeriğinin yüksek olması doğru, hurma sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz vb) önlemeye ve gidermeye muavin olur Jurnal hayatın getirdiği gerginlik ve yoğun temponun verdiği yorgunluktan kurtulmak için her gün hurma yemenizde avantaj var
Hurmanın Faydaları Şu Şekilde Sıralanıyor
Hurma; protein, yağ ve karbonhidratı bir arada taşıyan tek meyvedir Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır Saf hurma cildi besler, gebelik ve güneş lekelerini değil eder İçerdiği demir bir uçtan bir uca kansızlığa iyi gelir B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından nedeniyle karaciğeri kuvvetlendirir Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir
Kansere ve yürek damar hastalıklarına karşısında koruyucudur İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu nitelik taşır İftarda, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği de içerdiği şeker oranı doğruca hemencecik gidermektedir
*