Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hürrem Gözü Tatlısı

Hürrem Gözü Tatlısı
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hurrem-gozu-tatlisi-4.jpg

Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kivili jöle
  • 2 tane kivi
Muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 150 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin
Ortasına koymak için;
  • 6 adet pötibör bisküvi
Süslemek için;
  • Çekilmiş badem yahut fındık( Antep fıstığı  vs olabilir)

Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci öncelikle jölemizi üstündeki tarife nazaran hazırlayalım 6 adet kasemizi alalım 4 kaşık koyalım .
  2. Dilimlediğimiz kiviyi bir er adet üzerlerine koyalım ve soğumaya bırakalım muhallebimizin imaline gecelim.
  3. Tencereye ocağa alıp 150 gram margarinimizi koyalım .
  4. Eriyince unu ek edip kavuralım deniz kumu üzere olunca sütü azar azar ek edip çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
  5. Şekeri de ek edip koyu kıvam alası ya kadar pişirelim son olarak ta vanilini ek edip karıştırıp ocaktan alalım .
  6. 3 dk kadar birinci sıcaklığı gidince jöle koyduğumuz kaselerin üzerine büyük kaşıkla 1 kaşık koyup 1 adet bisküvi koyalım .
  7. Tekrar muhallebiden koyup 6 kasemizi bu halde yapalım ve soğuyunca sitrej le ağızlarını kapatıp buz dolapta 5 saat dinlendirelim.
  8. Donan tatlılarımızı bir bıçak yardımıyla ıslatıp etrafını havasını alalım ve servis tabağına aykırı çevirerek etrafına istediğimiz gereçle süsleyip servis edebiliriz ????????.
Afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt