
Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kivili jöle
- 2 tane kivi
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 150 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
- 6 adet pötibör bisküvi
- Çekilmiş badem yahut fındık( Antep fıstığı vs olabilir)
Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci öncelikle jölemizi üstündeki tarife nazaran hazırlayalım 6 adet kasemizi alalım 4 kaşık koyalım .
- Dilimlediğimiz kiviyi bir er adet üzerlerine koyalım ve soğumaya bırakalım muhallebimizin imaline gecelim.
- Tencereye ocağa alıp 150 gram margarinimizi koyalım .
- Eriyince unu ek edip kavuralım deniz kumu üzere olunca sütü azar azar ek edip çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
- Şekeri de ek edip koyu kıvam alası ya kadar pişirelim son olarak ta vanilini ek edip karıştırıp ocaktan alalım .
- 3 dk kadar birinci sıcaklığı gidince jöle koyduğumuz kaselerin üzerine büyük kaşıkla 1 kaşık koyup 1 adet bisküvi koyalım .
- Tekrar muhallebiden koyup 6 kasemizi bu halde yapalım ve soğuyunca sitrej le ağızlarını kapatıp buz dolapta 5 saat dinlendirelim.
- Donan tatlılarımızı bir bıçak yardımıyla ıslatıp etrafını havasını alalım ve servis tabağına aykırı çevirerek etrafına istediğimiz gereçle süsleyip servis edebiliriz ????????.