Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Muhammedin merhameti ile ilgili hikaye

Hz. Muhammedin merhameti ile ilgili hikaye
0
157

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Hz Muhammedin merhameti ile ilgili öykü

Hz Muhammed herkese karşısında sevgi ve merhametle doluydu Arkadaşlarını fazla sever kendisine düşmanlık edenlere bile acınacak şey gösterirdiHazreti Muhammed ’in yüreği şefkat,acıma ve insan sevgisi ile doluyduİnsanlara sevgi ve şefkatle yaklaşır, düşmanlarına bile beddua etmezdiYaşlılara,çocuklara, yoksullara tekrar tekrar sevgi ve şefkat gösterirdiO ’nun bu özelliği hakkında Kuran ’da şöyle denmektedir:

And olsun,size kendinizden o kadar bir peygamber gelmiştir oysa,sizin sıkıntıya uğramanız O ’na fazla ağır kazançO,size fazla düşkün, müminlere karşısında çok şefkatlidir, merhametlidiAyet,Peygamberimizin,güçlük veya ıstırap içinde gördüğü kişiler karşısındaki durumunu sade bir dille anlatırSizi inciten ve size can sıkıntısı veren her şey Peygamberi incitir Çünkü O, sizin ıstırabınızı kendi ıstırabı,sizin güçlüklerinizi kendi güçlüğü bilir

Hazreti Muhammed,çocukları fazla sever,onlara defalarca ilgi gösterir,onlara şefkat ve merhametle yaklaşırdı Çocuklara değerinde verir,zaman zaman onlarla şakalaşırdı

Bir gün,bir çocuğun bahçedeki hurmaları taşlayarak düşürdüğünü ve yediğini gördüÇocuğu çağırdı ve sordu: “Neden taş atıyorsun?Çocuk; Hurma yemek yemek için;canım çok hurma yemek istedi diye cevap verdiBunun üstüne Peygamber Efendimiz, “Yavrum!Sakın taş atarak hurmaları düşürme,sadece yere düşenleri al ve ye dedi

Medine ’de kıtlık olduğunda aç bir adam,izin almadan kendisine ait olmayan bir bahçeye girmiş,birkaç hurma yedikten sonradan,biraz da torbaya koymuştu

Bahçe sahibi onu yakalamış ve ona çok kötü davranmıştıAdam,Peygamber Efendimize gelerek bahçe sahibinden yakındıHazreti Muhammed,bahçe sahibine; “O,cahildi;sen ona öğretmeliydin O,açtı; sen ona acıma edip onu doyurmalıydın dedi

Bir gün sahabeden bazıları,müşriklerin işkencelerine dayanamayıp Peygamberimize kazanç ve O ’ndan müşrikler için beddua etmesini isterlerBunun üzerine,Peygamber Efendimiz:

Ben dünyaya beddua etmek üzere gönderilmedim,ben sadece rahmet olarak gönderildim buyurur

Hazreti Muhammed ’in şefkat ve merhameti yalnızca insanlara karşın değildiO,tüm canlılara karşı merhametliydi

O,hayvanlara artı önem yüklenmemesini isterdiHayvanların dövülmesini,onları dövüştürerek eğlenilmesini hoş karşılamazdı *

858,506Konular
983,052Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt