Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz.Musa'nın Duaları

Hz.Musa'nın Duaları
0
156

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
HzMusa'nın Duaları

Musa Halkının haberi olmadığı bir zamanda şehre girdi, orda kavga etmekte olan iki adam buldu; bu kendi taraftarlarından, şu da düşmanlarından Derken taraftarlarından olan, düşmanlarından olana aleyhinde ondan yardım istedi Bunun üstüne ona bir yumruk attı ve işini bitiriverdi Sonra'da Bu şeytanın işindendir; o, gerçekten açık açık saptırıcı bir düşmandırdedi

Kasas Suresi, 15

Dedi oysa: Rabbim, fiilen, ben kendi nefsime zulmettim, bundan böyle beni bağışlaBöylece (Allah) onu bağışladı Şüphesiz O, bağışlayandır, esirgeyendir Dedi ki: Rabbim, bana verdiğin nimetler namına, bundan böyle suçlu günahkarlara destekçi olmayacağım
Kasas Suresi, 1617

Bu Nedenle oradan korku içinde (çevreyi) gözetleyerek çıkıp gitti: Rabbim, zalimler topluluğundan beni kurtardedi

Kasas Suresi, 21

Medyen'e içten yöneldiğinde de: Umarım Rabbim, beni dürüst bir yola yöneltip iletirdedi Medyen suyuna vardığı vakit, su almakta olan bir insan topluluğu buldu Onların ardından de (hayvanları su başına götürmekten çekinen) iki kadın buldu Dedi ama: Bu durumunuz ne?Çobanlar sürülerini sulamadıkça, biz sürülerimizi sulayamayız; babamız, yaşı ilerlemişbir ihtiyardırdediler Anında onların sürülerini suladı, sonradan yeniden gölgeye çekilerek dedi ancak: Rabbim, doğrusu bana indirdiğin her hayra muhtacımÇok geçmeden, o iki (kadın)dan biri, (utana utana) yürüyerek ona geldi Babam, bizim için sürüleri sulamana karşılık sana mükafaat devretmek üzere seni gösteri etmektedirdedi Bunun üzerine ona gelip de olup bitenleri anlatınca o:Korkma dedi Zalimler topluluğundan kurtulmuşoldun

Kasas Suresi, 2225

Dedi ancak: Rabbim, doğrusu onlardan bir birey öldürdüm, beni öldürmelerinden korkuyorum Ve kardeşim Harun; dil bakımından o benden daha akıcı konuşmaktadır, onu da benimle birlikte bir asistan olarak bayrak direği, beni doğrulasın Çünkü onların beni yalanlamalarından korkuyorum(Kasas Suresi, 3334)

Dedi ancak: Rabbim, benim göğsümü aç Bana işimi kolaylaştır Dilimden düğümü çöz; ama söyleyeceklerimi kavrasınlar Ailemden bana bir asistan kıl, kardeşim Harun'u Onunla arkamı kuvvetlendir Onu işimde iki taraflı kıl, Böylece Seni fazla tesbih edelim Ve Seni fazla zikredelim Kuşkusuz Sen bizi görüyorsun

Taha Suresi, 2535

(Allah) Dedi fakat: Pazunu kardeşinle pekiştirip güçlendireceğiz; sizin ikinize de öyle bir 'zorlama ve yetki' vereceğiz ancak, ayetlerimiz tamamen size erişemeyecekler Siz ve size uyanlar galip olanlarsınız(Kasas Suresi, 35)
Musa dedi ki: Rabbimiz, kuşkusuz Sen, Firavun'a ve önde gelen çevresine dünya hayatında bir çekicilik (zorlama, şatafat) ve mallar verdin Rabbimiz, Senin yolundan saptırmaları için (mi?) Rabbimiz, mallarını yerin dibine geçir ve onların kalblerinin üzerini kuvvetle bağla; onlar acı azabı görecekleri zamana değin iman etmeyeceklerAllah, Hz Musa'nın duasına şöyle karşılık verdi: İkinizin duası kabul olundu Öyleyse direkt olarak yolda devam edin ve bilgisizlerin yoluna uymayın(Yunus Suresi, 8889)

Rabbim, bana göster, Seni göreyim

A'raf Suresi, 143

Allah: Beni asla göremezsin, ama şu dağa bak; eğer o yerinde karar kılabilirse, sen de Beni göreceksinRabbi dağa tecelli edince, onu paramparça etti Musa bayılarak yere düştü Kendine geldiğinde: Sen ne Yücesin (Rabbim) Sana tevbe ettim ve ben iman edenlerin ilkiyimdedi Ey Musadedi Sana verdiğim risaletimle ve seninle konuşmamla seni ırk üzerinde seçkin kıldım Sana verdiklerimi al ve şükredenlerden ol

Araf Suresi, 143144)

Dedi ki: Rabbim, eğer dileseydin, onları ve beni daha evvelden helâk ederdin (Şimdi) İçimizdeki beyinsizlerin yaptıklarından dolayı bizi helak edecek misin? O da Senin denemenden başkası değildir Onunla Sen dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirirsin Bizim velimiz Sensin Öyleyse bizi bağışla, bizi esirge; Sen bağışlayanların en hayırlısısınBize bu dünyada da, ahirette de iyilik yaz, hiç kuşkusuz biz Sana yöneldik Dedi ama: Azabımı dilediğime isabet ettiririm, rahmetim ise herşeyi kuşatmıştır; onu korkupsakınanlara, zekatı verenlere ve Bizim ayetlerimize iman edenlere yazacağım(A'raf Suresi, 155156) *