
İbiza Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yk. terayağı
- 1 paket krema
- 160 gram çikolata
- 1.5 paket burçak bisküvi
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 4 adet muz
İbiza Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, nişasta, süt, yumurta sarısı, şeker bir tencerede karıştırılır ve ocağa alınarak muhallebi yapılır.
- Muhallebi piştikten sonra, ilk sıcaklığı gidince vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır, soğumaya bırakılır.
- Bir kapta 1 paket krema ısıtılır ve içerisine 160 gr çikolata atılarak eritilir krema ile çırpılır.
- Bir borcama 1. 5 paket burçak bisküvi rondadan geçirilerek serilir (Serilemeden önce borcamı 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı ile yağlayalım) üzeri düzlenşr ve iyice bastırılır.
- Daha sonra krema çikolata karışımı üzerine eklenir ve bisküvilerin üzeri iyice kaplanır.
- Donması için birkaç saat dolapta bekletilir. Sonra yaptığımız muhallebi üzerine dökülerek iyice kaplanır.
- Bir gece buzdolabına beklettikten sonra 8 parçaya bölünür. Her parçaya yarım buz eklenir ve rulo yapılarak sarılır. Üzeri süslenir.