Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İbiza Tatlısı

İbiza Tatlısı
0
43

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler


Taban için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Kakaolu sos için;
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı dr eotker kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket dr oetker şekerli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 120 gram çikolata (Bitter+sütlü)
  • Beyaz krema
  • 120 gram krema (Yarım kutudan biraz fazla)
  • 70 gram beyaz çikolata
  • 1 paketten biraz az dr oetker krem şanti (60 gram kadar göz kararı ayarlayabilirsiniz)
  • 80 gram krema (Toplam 1 paket krema kullanıyoruz fakat fazla kuşamını beyaz çikolatayla kalan kısmını krem şanti ile çırpıyoruz)
Arasına;
  • Yerli muz

İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getiriyoruz ve eriştiğinizde bir yemek kaşığı tereyağı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  2. Bisküvi karışımını tepsiye alarak bardağın gerisiyle sıkıştırıyoruz ve dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Kakaolu krema için vanilya tereyağ ve çikolata hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Kremamız kıvam aldıktan sonra ocaktan alıyoruz içine tereyağ şekerli vanilya ve çikolatayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Kakaolu kremayı dolaptan çıkardığımız bisküvinin üzerine yayıyoruz ( bisküvileri kaldırmamaya itina gösterin ) sonrasında dolapta 4 5 saat dinlendiriyoruz.
  6. Beyaz krema için kremayı ısıtıyoruz ve beyaz çikolatayı içinde eritiyoruz sonra dinlenmesi için dolapta 4 5 saat bekletiyoruz ( koyu bir kıvam alacak).
  7. 5 saatin sonunda krem şanti ve kremayı çırpıyoruz daha sonra beyaz çikolata ve kremayı da çırptıktan sonra karıştırıp ipeksi bir krema elde ediyoruz.
  8. Beyaz kremamızı kakaolu kremanın üzerine sürüyoruz 1 saat daha dolapta dinlendiriyoruz.
Not: Nu tanımı bir gün evvel yapıp sonraki sabah katlama kısmına geçebilirsiniz. Dinlenme evrelerini bitiren tatlıyı 8 eşit modüle ayırıyoruz ve her kesimin ortasına birer adet yerli muz koyuyoruz ve sarıyoruz. Afiyet olsun ????.

İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Muhallebisi için; 1 lt süt1 su bardağı şeker1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağ100 gram bitter çikolata7-8 adet muz ( isteğe nazaran çilekte kullanabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
İbiza Pastası Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi900 ml süt ( 1 litre sütten bir çay bardağı süt ayırıyoruz kremasında kullanacağız )1 su bardağı şeker1 su bardağı +4 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı kakao80 gram bitter çikolata1 yemek kaşığı tereyağı Beyaz kreması için: 200 gram krema100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
İbiza Pasta Tanımı İçin Malzemeler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi1,5 yemek kaşığı tereyağ Kakaolu krema için; 1 litre süt2 yemek kaşığı kakao1 su bardağı şeker1,5 su bardağı un1 paket vanilin1 yemek kaşığı tereyağ120 gram bitter çikolata Beyaz krema için; 1 kutu krema70 gram beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
İbiza Tatlısı (Birde Bu Tarifle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi1 yemek kaşığı tereyağ Kakaolu krema için; 1 litre süt2 tepeleme yemek kaşığı kakao1 su bardağı şeker1.5 su bardağı un Ocağı kapatınca; 1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağ120 gr. bitter çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
İbiza Tatlısı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 2 paket burçak bisküvi1 lt süt1 su bardağı şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao80 gram sütlü yada bitter çikolata1 yemek kaşığı tereyağı1 poşet krem şanti1 çay bardağı süt İbiza Tatlısı (Videolu) Tanımı Yapılışı Bisküvileri rondodan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt