teknolojiuzmani
FD Üye
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 gram bitter çikolata
- 7-8 adet muz ( isteğe nazaran çilekte kullanabilirsiniz)
- 1 paket krema ( yada krem şanti )
- 1 paket vanilya
İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri un haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz uygun bir kaba alıyoruz eritilmiş tereyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz fırın tepsisine alıp yayıyoruz bir bardakla güzelce bastırarak sıkıştırıyoruz.
- Muhallebisi için süt, un, kakao, şekeri uygun bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra tereyağ, vanilya, çikolata ekleyip yağ ve çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz sonra bisküvinin üzerine döküp yayıyoruz buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
- Üzeri için krema ve vanilyayı koyu kıvam alana kadar mikser çırpıyoruz daha sonra kakaolu muhallebimizin üzerine kremayı döküp spatula ile yayıyoruz.
- Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz sonra 10 dilim olacak biçimde dilimliyoruz ( daha büyük dilimler isterseniz istediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz ben biraz daha küçük dilimler yaptım )
- Spatula ile dilimleri bir modül yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Muzu dilimin boyutuna nazaran kesip uç kısmına yerleştiriyoruz, tatlımızı rulo halinde katlıyoruz servis tabağına alıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.