bilgisayarci
FD Üye
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 200 gram ikili kavrulmuş petibör bisküvi
- 75 gram tereyağı yahut margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 100 gram margarin
- Yarım paket bitter çikolata
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri robottan yeterlice geçirin tereyağı ile karıştırıp fırın tepsisine yayıp bastırın un, şeker, kakao, sütü tencereye alıp uygunca çırpıp ocağa alıp, pişirelim.
- İnmesine yakın tereyağı ve çikolata vanilini ekleyip, karıştırıp biraz daha pişirip kapatalım biraz karıştırıp bisküvinin üzerine döküp, dikkatli bir formda yayalım.
- Bir gün en az 4-5 saat dolapta bekletip kremşantiyi çırpıp, üzerine sürelim 1-2 saat daha bekletip, evvel zirvesinin uzun kısmından kesip daha sonra 12 eşit modüle kesip, bir saputula ile dikkatli halde sarıp, servis tabağına alalım.
- İsterseniz ortasına muz koyup sarabilirsiniz dolapta tatlımızı biraz dinlendikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun ????
.