Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İbiza Tatlısı

İbiza Tatlısı
0
87

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kakaolu katman
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt
Pişince
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 kaşık tereyağ
Beyaz katman
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet toz şanti
  • 1/2 (yarım) paket krema
  • 1 paket beyaz çikolata (80 gr)

İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bisküviler rondoda çekilerek toz haline getirilir.
  2. Eritilmiş tereyağ ile karıştırılarak tepsiye bastırarak yayılır.
  3. Kakaolu muhallebi için süt ,un şeker ve kakao çırpılarak karıştırır.
  4. Ocağa alınır ve koyulana dek çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  5. Ocaktan alınca tereyağ ,vanilya ve çikolata eklenerek süratlice çırpılır ve bisküvilerin üzerine dökülür.
  6. Spatula ile düzlenerek oda ısısına gelmesi beklenir.
  7. Ardından buzdolabına kaldırılarak bir gece beklenir.
  8. Sabah krema ısıtılır ve içine beyaz çikolata eklenir.
  9. Şanti süt ile çırpılır.
  10. Ardından kremalı çikolata karışımı eklenir. Güzelce kabarana kadar çırpılarak tatlının üzerine yayılır.
  11. Tekrar dolaba alınarak 6-8 saat beklenir. Tatlı 8 dilime ayrılır.
  12. Dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıt üzerine spatula ile alınır.
  13. Kenarına muz koyularak sarılır. Sararken yalnızca muza hafif baskı yapılır. Afiyet olsun ????????
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1 poşet krem şanti1 çay bardağı soğuk süt5-6 adet muz Muhallebisi için; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağıYarım paket sütlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Muhallebisi için; 1 lt süt1 su bardağı şeker1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağ100 gram bitter çikolata7-8 adet muz ( isteğe nazaran çilekte kullanabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
İbiza Tatlısı (Birde Bu Tarifle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi1 yemek kaşığı tereyağ Kakaolu krema için; 1 litre süt2 tepeleme yemek kaşığı kakao1 su bardağı şeker1.5 su bardağı un Ocağı kapatınca; 1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağ120 gr. bitter çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Taban için; 2 paket burçak bisküvi1 yemek kaşığı tereyağı Kakaolu sos için; 1 litre süt2 yemek kaşığı dr eotker kakao1 su bardağı şeker1.5 su bardağı un1 paket dr oetker şekerli vanilya1 yemek kaşığı tereyağ120 gram çikolata (Bitter+sütlü)Beyaz krema120 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Ibiza Tatlısı (Tam Ölçülü Ve Bol Çikolatalı) Tarifi İçin Malzemeler 1,5 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi1 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Eritilmiş) Kreması için 1 lt süt1 su bardağı şeker1 su bardağı un1 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilin1 yemek kaşığı tereyağ1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,736Kullanıcılar
caglayanidrsSon üye
Üst Alt