Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İbiza

İbiza
0
51

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
ibiza.jpg

İbiza Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket bisküvi
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1 su bardağı süt
  • Yeterince muz
  • Damla çikolata
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Pasta kreması için;
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 50 gram margarin

İbiza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebisi için bir tencereye un, şeker, kakaoyu alıp karıştırın ve ocağın altını açalım.
  2. Yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.
  3. Koyulaşınca ocağın altını kapatın tereyağı ve vanilini ekleyip tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
  4. Bisküvileri rondoda toz haline getirin.
  5. Toz haline gelen bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını ilave ederek karıştırın.
  6. Tepsinin tabanına yanmaz fırın kağıdı serip bisküvileri üzerine boşaltıp eşit bir şekilde yayın.
  7. Ardından üzerine ağır bir şeyle bastırarak bisküvileri sıkıştırın.
  8. Bisküvilerin üzerine kakaolu muhallebiyi eşit miktarda yayın ve düzleştirin.
  9. Muhallebi soğuyana kadar buzdolabında dinlendirin.
  10. Soğuyan muhallebinin üzerine tarife göre hazırlanmış vanilyalı pasta kremasını döküp yayın.
  11. Damla çikolataları da ekleyin.
  12. Üzerine tepsi ile örterek 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  13. Ertesi gün tepsiyi dolaptan çıkarıp bıçak ile ortadan iki kesin.
  14. Uzun kenarlara muzları yerleştirip fırın kağıdı yardımıyla rulo yapın ve istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.
  15. Tüm tatlıyı dilimledikten sonra servis tabağına alın.
Afiyet olsun!.

İbiza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt