teknolojiuzmani
FD Üye
İç Dolgulu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 4 su, bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşık un
- 2 yemek kaşık nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı, soğuk süt
- Kek modülü robottan çekilmiş
İç Dolgulu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, süt ekliyoruz. Un, kakao, kabartma tozu, şekerli vanilini ekliyoruz yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
- Muhallebisi için şekerli vanilin hariç bütün gereçleri koyuyoruz puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından alıp, yuvarlak aparat ile daireler açıp, çıkan kek kesimlerini ayırıyoruz daha sonra sıcak muhallebiyi sıcağı, çıkan kekin üzerine döküyoruz.
- Muhallebisi soğuyunca üzerine kremşanti çırpıyoruz, sürüyoruz. En üste kek kesimlerini robottan çekip süslüyoruz.