Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk

İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ic-pilav-esliginde-firinda-kizarmis-butun-tavuk.jpg

İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller


İç pilav için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan – yemeklik doğranmış
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı toz şeker ( ben şeker kullanmadım fakat bilginize)
  • Çiğ badem
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • Süslemek için nar taneleri
Fırında kızarmış tavuk için ;
  • 1 adet bütün tavuk
  • Fırın poşeti
Sosu için;
  • 1 limon suyu
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Birkaç diş rendelenmiş sarımsak
  • Toz biber
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • İsteğe bağlı arpacık soğan

İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Tavuk yapılışı ;Öncelikle limon suyunun bir kısmı ile tavuğun heryerini derisini ovun.
  2. Daha sonra sos karışımını hazırlayıp tavuğun içi dışı her yerine sürün.
  3. Fırın poşetine koyun .
  4. Arpacık soğan kullanmak isterseniz onlarıda tavuğun yanına serpiştirin .
  5. Poşete bir kaç minik delik açın ki pişerken hava alsın, poşetin ipi ile bağlayıp evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 1 saat fırın torbasında pişirin.
  6. Daha sonra poşetten çıkarıp 10-15 dk ortası daha alt üst çevirip biraz daha kızarması için pişirin ,her fırın farklılık gösterir takip edin bu mühletler değişebilir.
  7. Pilav yapılışı ;Bir pilav tenceresinde sıvı yağ koyup ısıtın, akabinde soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
  8. Dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip kavurmaya devam edin.
  9. Pirinci ekleyin, tuz ek edip kavurun.
  10. Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, akabinde baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
  11. Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  12. Akabinde pilavın suyunu güzelce çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup tekrar kapağını kapatıp demlendirin.
 

Similar threads

Fırında Soslu Bütün Tavuk Nasıl Yapılır (Yılbaşı Tavuğu Ve İç Pilav Tarifi) İçin Malzemeler Fırında kızarmış tavuk için: Kullanılan su bardağı 200ml 1 adet bütün tavuk (1.600gr)1 adet fırın poşeti (büyük boy) Tavuk sosu için: 1 yemek kaşığı yoğurt1 diş sarımsak ( büyük boy)3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Fırında Bütün Tavuk (Anne Yöntemi Pisirme) Tanımı İçin Materyaller 1 adet bütün tavuk Sosu için 2 yemek kaşığı yoğurtKarabiberTuz Kızartmak için 2 yemek kaşığı tereyağı Pilav gereçleri 2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı yenibaharAz karabiberYarım çay bardağı kuş üzümü2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Fırında İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük bütün tavuk Pilavı için; 3 su bardağı pilavlık pirinç4 yemek kaşığı sıvı yağ1 kuru soğan1 paket kuş üzümü3 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı tuzsuz fıstık1 çay bardağı badem1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tavuk Doldurma İç Pilav Sebze Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm1 çay bardağı badem1/2 (yarım) çay bardağı dolmalık fıstık1 adet soğanTuz, tereyağı, zeytinyağıKaynamış su1 çay kaşığı zerdeçal1 tatlı kaşığı tarçın1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler 1 adet bütün tavuk Sosu için; 1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı zeytin yağı yoksa sıvı yağda olur1 tatlı kaşığı tuz6 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kara biber1 çay kaşığı kimyon Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt