İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
İç pilav için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan – yemeklik doğranmış
- 1 küçük paket dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı toz şeker ( ben şeker kullanmadım fakat bilginize)
- Çiğ badem
- Yenibahar
- Tarçın
- Tuz
- Karabiber
- Süslemek için nar taneleri
- 1 adet bütün tavuk
- Fırın poşeti
- 1 limon suyu
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Birkaç diş rendelenmiş sarımsak
- Toz biber
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- İsteğe bağlı arpacık soğan
İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavuk yapılışı ;Öncelikle limon suyunun bir kısmı ile tavuğun heryerini derisini ovun.
- Daha sonra sos karışımını hazırlayıp tavuğun içi dışı her yerine sürün.
- Fırın poşetine koyun .
- Arpacık soğan kullanmak isterseniz onlarıda tavuğun yanına serpiştirin .
- Poşete bir kaç minik delik açın ki pişerken hava alsın, poşetin ipi ile bağlayıp evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 1 saat fırın torbasında pişirin.
- Daha sonra poşetten çıkarıp 10-15 dk ortası daha alt üst çevirip biraz daha kızarması için pişirin ,her fırın farklılık gösterir takip edin bu mühletler değişebilir.
- Pilav yapılışı ;Bir pilav tenceresinde sıvı yağ koyup ısıtın, akabinde soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinci ekleyin, tuz ek edip kavurun.
- Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, akabinde baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Akabinde pilavın suyunu güzelce çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup tekrar kapağını kapatıp demlendirin.