Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İç Pilav

İç Pilav
0
37

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ic-pilav-5.jpg

İç Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gr kuşbaşı kırmızı et
  • 1 küçük poşet kuş üzümü
  • 250 gr çiğ badem
  • 2 su bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • Karabiber

İç Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Evvel bademleri haşlayıp 15 dk kadar süzüp kabuklarını soyalım bir tabağa alalım.
  2. Kırmızı kuşbaşı eti küçük küçük kesip düdüklüğe koyup 30 dk kadar pişirelim.
  3. Yumuşayana kadar pirincimizi bir kaba koyup üstünü geçecek kadar kaynamış su ekleyip 20 dk dinlendirelim.
  4. Geniş bir tencereye birinci evvel bademleri alalım sıvı yağı döküp orta ara karıştırarak tam kızartalım.
  5. Başka bir tabağa alalım. Tencereye haşlanmış eti ekleyip onu da kızartalım ve farklı bir tabağa alalım.
  6. Pirinci süzüp tencereye ekleyip kızartalım ve 5 su bardağı kaynamış suyu ekleyip üstüne kuş üzümleri de koyup kapağını kapatıp kısık ateşte kaynatalım suyu bittikten sonra etleri ve baharatları ekleyip kapağını kapatalım.
  7. Kendini çeksin. Kek kalıbına evvel bademleri dizip sonra kendini çeken pirinci ekleyip bastırın ve kek kalıbını zıt çevirin. Üstüne maydanoz serpip servis yapın ????.
Afiyet olsun.

Kek kalıbı satışta ????.

Sipariş vermek için ınstagram yada burdan irtibata geçebilirsiniz ☺️.

@kubrailelezzet ınstagram hesabımı takip etmeyi unutmayınız ????.
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt