![ic-pilav.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/18/ic-pilav.jpg)
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kuzu ciğeri veya tavuk ciğeri
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı dolusu yeni bahar
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ciğeri küçük bir şekilde doğrayın.
- Pirinci sıcak suda bekletin.
- Soğanı küp küp doğrayın.
- Yarım çay bardağı zeytin yağını tencereye alın.
- Soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Dolmaların rengi dönmeye başlayınca ciğeri ekleyin.
- Ciğerleri 4-5 dk kavurun.
- Yıkayıp süzülen pirinci ekleyin.
- Yeni bahar baharatını, karabiber ,tarçını ve kuş üzümünü ekleyin. Karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyin. Yarım çay bardağı zeytin yağını ve tuzu ekleyin.
- İç pilavı harlı ateşte pişirin. 5 dk kadar.
- Pilav suyunu çekmeye yakın ocağın altını kapatın.
- Pilavın üzerini örtüp 20 dk dinlendirin.İç pilav hazır. Afiyet olsun. ????