Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İç Pilav

İç Pilav
0
51

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
ic-pilav.jpg

İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuzu ciğeri veya tavuk ciğeri
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolusu yeni bahar
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ciğeri küçük bir şekilde doğrayın.
  2. Pirinci sıcak suda bekletin.
  3. Soğanı küp küp doğrayın.
  4. Yarım çay bardağı zeytin yağını tencereye alın.
  5. Soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Dolmaların rengi dönmeye başlayınca ciğeri ekleyin.
  8. Ciğerleri 4-5 dk kavurun.
  9. Yıkayıp süzülen pirinci ekleyin.
  10. Yeni bahar baharatını, karabiber ,tarçını ve kuş üzümünü ekleyin. Karıştırın.
  11. Sıcak suyu ekleyin. Yarım çay bardağı zeytin yağını ve tuzu ekleyin.
  12. İç pilavı harlı ateşte pişirin. 5 dk kadar.
  13. Pilav suyunu çekmeye yakın ocağın altını kapatın.
  14. Pilavın üzerini örtüp 20 dk dinlendirin.İç pilav hazır. Afiyet olsun. ????
İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt