İç Pilavlı Tavuk fırında pilavlı tavuk iç pilavlı tavuk içli nasıl doldurulur fırında iç tüm Kullanılacak Malzemeler 1 adet soğan 1 yemek yemek kaşığı yenibahar 100 gram dolmalık üzüm 100 gram dolmalık fıstık 1 tüm tavuk (büyükçe) Yeterince tuz, karabiber 2 kaşık tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 fırın poşeti Hazırlanma Şekli Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 12 dakika çevrilir Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 12 defa çevrilir Üstüne üzüm, yenibahar eklenir Yalnızca 1 su bardağı su koyulur Tuzlu ilave edilir ve pilav benzeri pişmiş olarak ateşin altı kapatılır Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dirençli fırın poşetine konulur İçine ve etrafına sözde pişmiş pilav doldurulur Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye değin kızartılır Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır