Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İç Pilavlı Tepside Hamsi

İç Pilavlı Tepside Hamsi
0
89

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ic-pilavli-tepside-hamsi-1.jpg

İç Pilavlı Tepside Hamsi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo hamsi
Bulamak için:
  • 1,5 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
İç pilav:
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük havuç
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yasmin pirinç
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

İç Pilavlı Tepside Hamsi Tanımı Yapılışı

  1. Soğan sarımsak ve havuç küçük doğranarak tavada zeytinyağında güzelce kavrulur.
  2. Yıkanan pirinçler tavaya eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur.
  3. Tuz ve baharat eklenir.
  4. Suyu da eklenerek kapağı kapalı bir biçimde 9-10 dakika pişirilir.
  5. Temizlenip kılçığı alınan hamsiler baharat ve tuzlu mısır ununa bulanır.
  6. Hamsilerin yarısı zeytinyağı sürülmüş borcama dizilir.
  7. Hamsilerin üzerine uygunca pişen iç pilav konur.
  8. Kalan hamsilerda pilavın üzerine dizilerek fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür.
  9. 200 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun. İyi kandiller.
 

Similar threads

İç Pilavlı Dalyan Köfte Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için; 1 kg kıyma3 dilim bayat ekme içi2 yemek kaşığı galeta unu2 adet soğan1 çay bardağı rende kaşar peyniri1 adet yumurta50 ml sıvı yağTuzKöfte baharatı İç pilav için; 1.5 su bardağı baldo pirinç1 çay bardağı sıvı yağ2 adet soğan1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kg hamsi1 büyük su bardağı pirinç 350 ml2 adet orta boy soğanYarım demetten biraz az maydanozDolmalık fıstıkKuş üzümüNaneKekikİsteğe bağlı pul biberTereyağSıvıyağMısır unu Hamsi Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle hamsiler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Hamsi Kapama Tanımı İçin Gereçler 1 kg temizlenmiş, kılçığından ayrılmış hamsi3 adet havuç1 büyük soğan3 su bardağı pirinçTuzKarabiber Hamsi Kapama Tanımı Yapılışı Öncelikle pilav tenceremize soğanları yemeklik doğrayıp koyuyoruz. Soğanlar kavrulurken rendelediğimiz havuçları da soğanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Fırında Mısır Unlu Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo hamsi2 su bardağı pirinç2 orta boy soğan1/2 (yarım) çay bardağından fazla zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı2 tane rendelenmiş havuç1 tatlı kaşığı biber salçası2,5 bardak sıcak su1 su bardağına yakın ceviz veya 1,5 paket dolmalık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
İç Pilavlı Sebzeli Fırında Hindi Tarifi İçin Malzemeler Yarım hindi Hindinin terbiyesi için 1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekik1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı yoğurtSıvı yağ İç pilav için 3 su bardağı pirinç4.5 su bardağı tavuk suyuYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt