İç Pilavlı Tepside Hamsi Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo hamsi
- 1,5 çay bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet küçük havuç
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yasmin pirinç
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İç Pilavlı Tepside Hamsi Tanımı Yapılışı
- Soğan sarımsak ve havuç küçük doğranarak tavada zeytinyağında güzelce kavrulur.
- Yıkanan pirinçler tavaya eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur.
- Tuz ve baharat eklenir.
- Suyu da eklenerek kapağı kapalı bir biçimde 9-10 dakika pişirilir.
- Temizlenip kılçığı alınan hamsiler baharat ve tuzlu mısır ununa bulanır.
- Hamsilerin yarısı zeytinyağı sürülmüş borcama dizilir.
- Hamsilerin üzerine uygunca pişen iç pilav konur.
- Kalan hamsilerda pilavın üzerine dizilerek fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür.
- 200 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun. İyi kandiller.