İçi Bol Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağ
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Nutella
- Antep fıstığı ezmesi
- Hindistan cevizi ezmesi
İçi Bol Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alın uygunca evvel onları yoğurun akabinde yavaş yavaş unu ekleyin.Bende dört su bardağı kâfi oldu sizde denetimli ekleyin ne sert olsun hamurunuz nede cıvık.
- Sonrasında vaktiniz varsa aciliyeti yoksa hamurunuzu yarım saat dinlendirin form verdiğinizde parçalanma riski pek olmaz zorlanmazsınız.
- Hamuru 2 kesime böldüm yarışına 2 yemek kaşığı kakao ekledim ve yoğurdum.
- Dinlen hamurunuzu merdane ile açın ve kurabiye kalıbı ile haller vererek fırın tepsisine dizin baya bol çıkıyor bu tanımdan.
- Pişen kurabiyeleri ortalarına soğuduktan sonra iç kremalarını sürün ve üzerini öteki kurabiye modülüyle kapatın.
- Evvelce ısıtılmış fırında 140 derece fanlı ayarda 20 dk kadar pişirdim.
- Üzerine evvel biraz bitter çikolata eritip buzdolabı dolabı poşetinde üçünü kestim.
- Sonra üzerlerine sıktım ve sonrada pudra şekeri serpiştirdim. ????????şimdiden deneyeceklere. ????afiyet olsun????.