teknolojiuzmani
FD Üye
İçi Bol Gereçli Krep Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- Tuz
- Küçük doğranmış sucuk
- 2 adet küçük doğranmış domates
- 2 adet küçük doğranmış yeşil biber
- Kaşar peyniri
- Pul biber, kekik
İçi Bol Materyalli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için uygun bir kaba yumurtayı alıp uygunca çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edilim .
- İç gereçleri hazırlayıp bir kenarda bekletelim.
- Ben sucuğu soteledim çiğ olarakta yapabilirsiniz.
- Yapışmaz tavaya çok az sıvı yağ alıp hamurdan bir kepçe döküp tavanın heryerini yayalım artlı önlü pişirelim .
- Pişen kreplerin ortasına iç harçtan koyup katlayın.
- Tavaya çok az sıvı yağ alıp krepleri önlü gerili kızartalım, sıcak sıcak servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.