teknolojiuzmani
FD Üye
İçi Bol Gereçli Krep Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- Tuz
- Küçük doğranmış sucuk
- 2 adet küçük doğranmış domates
- 2 adet küçük doğranmış yeşil biber
- Kaşar peyniri
- Pul biber, kekik
İçi Bol Materyalli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için uygun bir kaba yumurtayı alıp uygunca çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edilim .
- İç gereçleri hazırlayıp bir kenarda bekletelim.
- Ben sucuğu soteledim çiğ olarakta yapabilirsiniz.
- Yapışmaz tavaya çok az sıvı yağ alıp hamurdan bir kepçe döküp tavanın heryerini yayalım artlı önlü pişirelim .
- Pişen kreplerin ortasına iç harçtan koyup katlayın.
- Tavaya çok az sıvı yağ alıp krepleri önlü gerili kızartalım, sıcak sıcak servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.