İçi Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 175 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 3 su bardağı un kontrollü ekleyin
İçi Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlı kaşığı yardımıyla nutellaları yağlı kağıt üzerine alalım. Dondurucuda 30 dk bekletelim.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve pekmezi mikserle iyice çırpıyoruz.
- Kıvam alınca yumurtaları ekliyoruz yine çırpalım.
- Kuru malzemeleri ilave edip yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Ardından damla çikolata parçalarını ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
- Dondurucudan çikolataları çıkaralım ve yumurta büyüklüğünde parçalar elimize alalım.
- Elimizle ince bir şekilde bastırarak açalım ve donmuş olan nutellalardan içine koyalım.
- Poğaça gibi kenarlardan kapatalım hafifçe elimizle bastıralım ve yağlı kağıt serili tepsiye alalım tüm hamuru bu şekilde yapıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???? deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ???? tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .