teknolojiuzmani
FD Üye
İçi Çukur Milföy (Bouche à La Reine) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır milföy ( bouchée à la reine)(hazır satılıyor ve içinde dört tane oluyor)
- Tavuk göğsü (100-200 gr) isteğe göre çok az miktar yetiyor
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket krema
- Çok hafif 1-2 kaşık süt
- 1 paket hazır mantar (taze de olabilir)
- Biraz karabiber
- 1 bulyon veya bir çay kaşığı tuz (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı muscade (küçük hindistan cevizi)
- Peynir emmental
İçi Çukur Milföy (Bouche à La Reine) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü tavada kısık ateşte pişirelim.
- Üzerine mantarı ilave edip biraz karıştırdıktan sonra kremayı, baharatları ve peynir ilave edip güzel karıştıralım.
- Kaynayınca altını kapatalım.
- Fırının ısıtma modunda 170 derecede 10 dk yağlı kağıt üzerine yerleştirdiğimiz bouchée leri ısıtalım.
- Daha sonra hazırladığımız harcı, milföy (bouchée) içine 3-4 kaşık ilave edelim ve servis edelim.
İçi Çukur Milföy (Bouche à La Reine) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı