
İçi Dolgulu Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı, akını üzerine kullanacağız
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya tozu
- Aldığı kadar un, ben yaklaşık 3,5-4 su bardağı kullandım
- 3 yemek kaşığı sürme çikolata
- 1,5 yemek kaşığı kullandığınız fındık yahut fıstık kırığı
- 1 çay bardağı fındık kırığı yada çam fıstığı kırığı
- Yumurta akı
İçi Dolgulu Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Benim üzere kurabiye canavarlara harikulade bir tanımım var. Çok beğenildi ve tanımı istendi. Nitekim bir oturuşta 5-6 adet yediğim oldu ????.
- Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısını alıyoruz ve yoğuruyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu ve yavaş yavaş un ek edip kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Ayrı bir kap içerisine fıstık ve çikolata karıştırıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartarak avucumuzun içinde bastırıyoruz ve yaklaşık bir çay kaşığı çikolata koyup hamurun uçlarını birleştirip yuvarlayıp evvel yumurta akına batırıp sonra kırılmış fıstığa bulatıyoruz. Kurabiyeleri yavaşça bastırıyoruz.
- Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.Veee tabikide afiyetle yiyoruz