Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçi Dolu Parmak Tatlısı

İçi Dolu Parmak Tatlısı
0
56

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
ici-dolu-parmak-tatlisi.jpg

İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un (3-4 çay bardağı kadar)
İçi için;
  • 5 adet ceviz
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Biraz tarçın
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
En üstü için;
  • 1 su bardağı irmik

İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel şerbeti hazırlayın. Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte ağırlaşsın.
  2. Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
  3. Hamur için, olan malzemeyi bir kaba alın ve yeterlice yoğurun.
  4. Unu her zamanki üzere azar azar ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.15 dakika dinlendirin.
  5. Ceviz ve fındığı robottan iri bir formda çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin.
  6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparın, içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte hali verin.
  7. Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın.
  8. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  9. Tatlının birinci sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin.
  10. Güzelce soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün.
  11. Tatlı uygunca soğuyunca servis yapın.
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Parmak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 yumurta2 çay bardağı sıvı yağ2 çay bardağı yoğurt2 paket kabartma tozu2 paket vanilya4 su bardağı+2 yemek kaşığı un Şerbeti için; 4 su bardağı şeker4,5 su bardağı su Dışı için; İrmik Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı Hamuru için un hariç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 250 gram margarin1 tane yumurta1 paket kabartma tozuYarım çay bardağı sıvı yağ1 kase irmik İçi için; 1 avuç ceviz yahut fındık Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı suÇeyrek limon Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Parmak Tatlısı Garanti Tanım Tanımı İçin Gereçler 1 adet yumurta1 çay bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ100 gram margarin (Eritilmiş)1 çay bardağı şeker1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 su bardağı un Şerbeti için; 3 su bardağı su2 ,5 su bardağı şeker (Kaynadıktan sonra çeyrek limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin1 adet yumurtaYarım çay bardağı şeker2 kaşık irmik2 kaşık sıvı yağKabartma tozuVanilyaAldığı kadar un İçi için; Yarım bardak ceviz1 yemek kaşığı toz şeker Dışı için; Yarım su bardağı irmik Şerbeti için; 2,5 bardak su2,5 bardak şeker Parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kalbura Bastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kadar kabartma tozuAldığı kadar un İçi için: 1 su bardağından biraz fazla olacak halde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt