
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı irmik
- Aldığı kadar un (3-4 çay bardağı kadar)
- 5 adet ceviz
- 1 çay bardağı fındık
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- Biraz tarçın
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 1 su bardağı irmik
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti hazırlayın. Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte ağırlaşsın.
- Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
- Hamur için, olan malzemeyi bir kaba alın ve yeterlice yoğurun.
- Unu her zamanki üzere azar azar ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.15 dakika dinlendirin.
- Ceviz ve fındığı robottan iri bir formda çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparın, içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte hali verin.
- Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın.
- Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlının birinci sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin.
- Güzelce soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün.
- Tatlı uygunca soğuyunca servis yapın.