İçi İncir Ve Kayısılı Kurabiye (Şirinelerim) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için gereçler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tane yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- Aldığı kadar un
- 10 tane incir
- 10 tane kayısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İçi İncir Ve Kayısılı Kurabiye (Şirinelerim) Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün gereçler konur unu ise azar azar ek edip yumuşak bir hamur yapılır.
- Kurdelası için ise tüm gereçler konur unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapılır.
- İncir kayısı küçük doğranır tereyağı ile 5 dakika kavrulur ve soğutulur.
- Hamurdan küçük kesim alıp avuç içi kadar açılır hazırlanan içden konur. Bohça hali verilip kakaolu hamurdan ince şerit yapılır.
- Bohçanın ağzına bağlanır.
- 160 derecede hafif pembe olana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.