bilgisayarci
FD Üye
İçi Kıtır Kıtır Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
İçi Kıtır Kıtır Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir karıştırma kabı içerisine un ve sütü alalım ve karıştıralım. Unumuz topaklanacaktır.
- Topaklanan unumuzu bir meyve süzgecinde eleyelim.
- Şerbetimizi ocağa alalım.
- Kaynadıktan 15 dk sonra ocaktan alalım şerbetimiz kaynarken tenceremizi ocağa alalım.
- Sıvı yağımızı ekleyelim.
- Kızgın olan yağımıza topaklanan unumuzu ekleyelim ve rengi dönene kadar kızartalım.
- Elediğiniz unumuzu da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Bu etapta ocağımızı yüksek ateşe alalım ve yakmamaya dikkat etmelisiniz rengi dönen unumuza kepçe yardımıyla şerbetimizi yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım şerbetini çeken helvamızı ocaktan alalım servise hazır.