İçi Muzlu Dışı Bol Süslü Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1parmak eksik toz şeker
- 50 gram margarin veya tereyağ
- Yarım paket krema
- Yarım paket vanilin
İçi için:
- Muzlu süt
- 2 adet muz
- 2 paket toz şanti
- Kakaolu kek kırıntıları
- Çeşitli bisküviler
İçi Muzlu Dışı Bol Süslü Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya yapımı için; yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Kakao, vanilin, kabartma tozu eklenir. Un kontrollü bir şekilde eklenerek elde edilen pandispanya harcı fırın kabına alınır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pastacı kreması yapımı için; 2 yumurta ve nişasta bir kapta pürüz kalmayacak şekilde çırpılır.
- Bir tencereye süt ve şeker alınır. Kaynamaya başlayınca içinden kepçe yardımıyla alınan süt ile nişasta ılıştırılır ve sütlü karışımın içine yavaş yavaş ilave edilir.
- Krema kıvamına gelmeye başlayan karışımımıza margarin veya tereyağı ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Ocaktan alınan krema soğuyana kadar çırpılmaya devam edilir.
- Soğuyan kremanın içine yarım paket vanilin ve yarım paket krema eklenir ve güzelce karıştırılır. Hazırlamış olduğumuz kremanın en azından 1gece dolapta beklemesi size güzel sonuçlar verecektir.
- Soğuyan pandispanya iki eşit parçaya bölünür. Bölünen pandispanyalar muzlu sütle ıslanır. İçine pastacı kreması sıvanır ve doğramış olduğumuz muzlar yerleştirilir.
- Pandispanyamızın ikinci katını da yerleştirdikten sonra kremşanti ile pastanın her yeri sıvanır ve kek kırıntıları, çeşitli bisküvilerle süslenir. Afiyet bal şeker olsun????