
İçi Peynirli Mısır Unlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı mısır unu
- 1,5 – 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- Beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
İçi Peynirli Mısır Unlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçler oda ısısında olsun.
- Yoğurma kabına mısır unu, un, ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri alıp elimizle karıştıralım.
- Mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş un alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamur toparlanınca un eklemeyelim mayalı hamur üzere fazla yoğurmayalım.
- Cevizden az büyük modüller alıp yuvarlayıp elimizle acalım, peynir koyup üstte birleştirelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kapattığımız kısım alta gelecek şekilde dizelim(şekil olarak istediğiniz biçim verebilirsiniz).
- Üzeri için yumurta sarısı sürüp halli kesme aparatıyla (resmi kaydırıp bakın) üzerine hafif bastırarak keselim.
- Çörek otu yahut susam serpip, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????
.