İçi Yumuşacık Mis Kokusuyla Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Biraz rendelenmiş limon kabuğu
- 2 su bardağına yakın un (2. bardak tam dolu değildi 1 parmak eksik)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
İçi Yumuşacık Mis Kokusuyla Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kapta yumurta ve şeker mikserle en az 5 dk köpürene kadar çırpılır.
- Sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ek edilerek mikserle biraz çırpılır.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edilir ve un hamura karışana kadar çok az çırpılır.
- Yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır 170 dere evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 40-45 dk kek pişirilir(bu mühlet içinde fırın kapağı açılmaz).
- Pişen kek fırından alınır.
- Üzeri için 3 yemek kaşığı pudra şekerini ve 3 yemek kaşığı limon suyu bir kasede yeterlice karıştırılır ve kekin üzerine gezdirilir. Mis üzere kokusuyla yumuşacık limonlu kekimiz hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
İçi Yumuşacık Mis Kokusuyla Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı