İçi Yumuşacık Tadına Doyum Olmayan Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6-6, 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Zeytin
- Yumurta sarısı
- 1,2 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe nazaran susam ve çörek otu da konulabilir
İçi Yumuşacık Tadına Doyum Olmayan Puf Puf Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaların akını yoğurma kabına alıyoruz oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
- Daha sonra süt sıvıyağ ılık su maya ve şekeri de katarak bir çırpıcı ile güzelce çırpıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
- Ne kadar çok yoğurursak gereçler o kadar çok eşit formda dağılır ve daha hoş kabarır.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç sinema ile kapatıp güzelce bir sofra bezi ile sarıp bir buçuk saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp bir kaç boğaz yoğurup havasını alıyoruz. Ve 20 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Bezelerimizin içerisine evvelce çekirdeklerini ayırdığımız zeytinlerden istediğiniz ölçü kadar koyup elimizde güzelce yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 50 derece fırında bezelerimiz mayalanana kadar yani 15 20 dakika pişiriyoruz.
- Poğaçalarımızı fırından alıp yumurtanın sarısını yumuşak bir fırça ile poğaçaların kabarıklılığını gidermeyecek halde sürüyoruz.
- Daha sonra tekrardan 185 derece fırında 20 dakika kadar denetimli bir halde pişiriyoruz tanımımız hazır herkese afiyet olsun. ????.