bilgisayarci
FD Üye
İçinizi Isıtacak Sütlü Kabak Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane orta uzunluk kabak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı et suyu ya da bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Sıcak su
- Zeytinyağı
- Toz biber
- Kuru nane
İçinizi Isıtacak Sütlü Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların kabuğunu soyup dilimleyelim. Tencereye yağları ve unu alıp kavurmaya başlayalım. 3 diş sarımsağı rendeleyip içine ek edelim kavuralım.
- Unun rengi döndüğünde kabakları ek edelim. 3 su bardağı kadar sıcak su ve et suyunu koyalım. Tencerenin kapağını kapatalım. 20 dk kadar kaynatalım.
- Kaynayan çorbayı blendırdan geçirelim. Üzerine sütü ekleyelim. Kıvamı çok koyu olduysa sıcak suyla açalım. Birkaç dakika kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
- Tuzunu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Sosu için zeytinyağını kızdıralım. Nane ve tozbiberi ekleyip altını kapatalım. Çorbamızı sıcak ve sosuyla servis edelim. ????