İçinizi Isıtacak Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük kase haşlamış tavuk eti (ben bir ve göğüs kısmını ekledim)
- 5 yemek kaşığı arpa şehriye
- 8 su bardağı bardağı etin haşlama suyu
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
İçinizi Isıtacak Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Herkese merhaba bugün sizlere yıllardır yaptığım ve çok beğenilen tavuklu çorba tanımı mi paylaşıyorum sizlerle umarım sizler de denediğinizde çok beğenirsiniz bunun tanımımızın üretimine birlikte geçelim.
- Tencereye yağ ekleyip biraz kızdıralım üzerine salçayı ek edelim ve bir iki dakika salça el kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine suyu ek edelim ve süratlice hiçbir pütürlük kalmayacak biçimde karıştıralım ufalanmış eti ve şehriyeleri ek edip tencerenin kapağını kapatalım.
- Orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim.
- Çorbayı biraz dinlendirdikten sonra servis edebiliriz deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.