elektronikci
FD Üye
İçli Kat Kat Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (Sarılar üstüne)
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- Un (kontrollü ekleyin)
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 3 yemek kaşığı un
İçli Kat Kat Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeler hepsi oda ısısı olsun dolaptan çıkardığınız üzere kullanmayın….
- Sütü ısıtalım maya toz şeker yoğurma kabına döküp karıştıralım.
- Arkadan yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akları ve tuzu ekleyim karıştıralım.
- Sonrasında unu yavaş yavaş koyarak yumuşacık bir hamur yapalım. Hamur yumuşak olsun.Sonrasında sıvı yağ ile toparlayın daima un la toparlarsanız sert olur.
- Mayalanmaya bırakalım en az 40 dk.
- Tavaya tereyağı sıvı yağ alalım eritelim.
- Sonra üç yemek kaşığı unu koyup altın rengi üzere olana kadar kavuralım soğumaya bırakalım.
- Hamur mayalandıktan sonra iki büyük beze yapalım fotoğrafta gördüğünüz üzere merdane ile açalım çok kolay açılıyor hamur açtıktan sonra unlu yağlı karışımı dökelim fotoğrafta gösterdiğim üzere.
- Sonrasında yanlarından üsten ve alttan bir parmak katlayıp başlayalım rulo yapmaya rulo yaptığımız hamuru bir tepsiye alalım en az 20 dk en fazla 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Diğer hamurda tıpkı süreci yapalım.
- Dinlenen rulolarımızı alıp üç dört parmak genişliğinde kesip kesil yerlerinden elimizde bastırıp yuvarlak biçim verelim.
- Fırınımızı 210 derecede kesinlikle evvelden ısıtalım ketelerimize tepsi mayası yapmalıyız 20 dakika bu çok değerli tepsideyken elimizde hoş bastırıp yumurtasını sürüp fırına verelim.
- Kızarınca alalım kat kat tel tel yumuşak ve birebir vakitte gevrek bir kete oluyor… şimdiden afiyetler olsun.