Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçli Kat Kat Kete

İçli Kat Kat Kete

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

İçli Kat Kat Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (Sarılar üstüne)
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Un (kontrollü ekleyin)
İç malzeme
  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 3 yemek kaşığı un

İçli Kat Kat Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Malzemeler hepsi oda ısısı olsun dolaptan çıkardığınız üzere kullanmayın….
  1. Sütü ısıtalım maya toz şeker yoğurma kabına döküp karıştıralım.
  2. Arkadan yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akları ve tuzu ekleyim karıştıralım.
  3. Sonrasında unu yavaş yavaş koyarak yumuşacık bir hamur yapalım. Hamur yumuşak olsun.Sonrasında sıvı yağ ile toparlayın daima un la toparlarsanız sert olur.
  4. Mayalanmaya bırakalım en az 40 dk.
  5. Tavaya tereyağı sıvı yağ alalım eritelim.
  6. Sonra üç yemek kaşığı unu koyup altın rengi üzere olana kadar kavuralım soğumaya bırakalım.
  7. Hamur mayalandıktan sonra iki büyük beze yapalım fotoğrafta gördüğünüz üzere merdane ile açalım çok kolay açılıyor hamur açtıktan sonra unlu yağlı karışımı dökelim fotoğrafta gösterdiğim üzere.
  8. Sonrasında yanlarından üsten ve alttan bir parmak katlayıp başlayalım rulo yapmaya rulo yaptığımız hamuru bir tepsiye alalım en az 20 dk en fazla 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  9. Diğer hamurda tıpkı süreci yapalım.
  10. Dinlenen rulolarımızı alıp üç dört parmak genişliğinde kesip kesil yerlerinden elimizde bastırıp yuvarlak biçim verelim.
  11. Fırınımızı 210 derecede kesinlikle evvelden ısıtalım ketelerimize tepsi mayası yapmalıyız 20 dakika bu çok değerli tepsideyken elimizde hoş bastırıp yumurtasını sürüp fırına verelim.
  12. Kızarınca alalım kat kat tel tel yumuşak ve birebir vakitte gevrek bir kete oluyor… şimdiden afiyetler olsun.
İçli Kat Kat Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hayran Olacağınız Hoşlukta İçli Kete Tanımım İçin Materyaller 3 su bardağı ılıtılmış süt1 su bardağı ılıtılmış sıvı yağ3 adet ılık yumurta akı (Sarıları üzerine sürülecek)1 tepeleme yemek kaşığı şeker1,5 yemek kaşığı tuz4 paket instant maya (7 gramlık olan küçük paketlerden) çok gelmiyor merak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
İçli Kete (Erzurum Kete) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1/2 (yarım) sıvı yağ (yarım su bardağı)1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya veya (yarım paket yaş maya)Aldığı kadar un (4,5 – 5 su bardağı) İçi için; Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık sütYarım paket yaşmaya yahut 1 paket instant maya1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )1 yemek kaşığı sirke2 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un Ara katları için; 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Kat Kat Peynirli Kete Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 paket maya1 kaşık şeker1.5 tatlı kaşığı tuz2 yumurta akı250 gram mascarpone veya ışıl işlem görmüş kaymak7 bardak un Arasına Sürmek İçin; 250 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ İçi İçin; Peynir Üzerine Sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Erzurum İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 2 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)1 paket maya1 tatlı kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için 1 çay bardağı sıvı yağ3 su bardağı unTuz Arası için Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt