Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (12 Adet)

İçli Köfte (12 Adet)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
icli-kofte-12-adet.jpg

İçli Köfte (12 Adet) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı irmik
  • Tuz
İç materyali için ;
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek paket margarin
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
  2. Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
  3. Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buz dolabında soğumaya bırakalım.
  4. Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
  5. Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp güzelce yoğuralım.
  6. Cevizden biraz büyük kesimler koparalım parmağınızla oyup iç materyalden bir ölçü ekleyip ağzını kapatalım.
  7. İçli köftelerimiz hazır. İster derin bir tencerede bol yağda kızartma isterseniz de yeniden derin bir tencerede çokça su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
  8. Haşlamada: köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,501Konular
982,646Mesajlar
30,394Kullanıcılar
aureynSon üye
Üst Alt