bilgisayarci
FD Üye

İçli Köfte (12 Adet) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı un
- Çeyrek su bardağı irmik
- Tuz
- 200 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Çeyrek paket margarin
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
- Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
- Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buz dolabında soğumaya bırakalım.
- Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
- Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp güzelce yoğuralım.
- Cevizden biraz büyük kesimler koparalım parmağınızla oyup iç materyalden bir ölçü ekleyip ağzını kapatalım.
- İçli köftelerimiz hazır. İster derin bir tencerede bol yağda kızartma isterseniz de yeniden derin bir tencerede çokça su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
- Haşlamada: köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.