
İçli köfte Aparatı İle Kolay İçli köfte Tanımı İçin Gereçler
İç harç için;
- 500 gram kıyma
- 2 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
İçli köfte Aparatı İle Kolay İçli köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba.
- Evvel iç harcını daha sonra dış harcını hazırlayalım.
- Dış harcını ben hamur makinesinde yaptım dilerseniz siz el ile yoğurabilirsiniz.
- İç harç için; kıymayı biraz kavurduktan sonra doğradığınız soğanları yağı ve baharatları ek edip uygunca kavurun.
- Ocağı kapattıktan sonra kırdığınız maydanozları karışıma ek edin.
- Dış harç için;İnce bulgur ve irmiğe 2 su bardağı suyu ek edin.
- 10 dakika bekletin.
- Daha sonra başka tüm gereçleri ekleyip 10 dakika hamur makinesinde yoğurun.
- Macun kıvam elde edin.
- Dilerseniz göz kararı su ek edebilirsiniz.
- Ben kıvam elde edene kadar yaklaşık yarım su bardağı daha su ek ettim.
- Daha sonra içli köfte aparatınızın 2 bölmesine buzdolabı poşeti koyun.
- Üzerine ceviz büyüklüğünde hamur harç koyun.
- Tekrar üzerine buzdolabı poşeti koyun.
- Başka tek olan aparat ile üzerine bastırın hamur form alsın.
- Sonra iç harçı aparatın 1 tarafına koyun. Öteki tarafı üzerine kapatın.
- Oluşan köftelerin irtibat kenarlarını kesinlikle su ile ıslatıp düzgünce kapanmasını sağlayın.
- Kızgın yağda köfteleri kızartın.