
İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
İç harç gereçleri;
- 1 kg kıyma
- 5 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 kase iri doğranmış ceviz
- Tuz
- 4 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı salça (domates/biber karışık)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma sıvı yağ ile birlikte tencerede kavrulur.
- Üzerine ince kıyılmış soğan eklenerek karıştırılır.
- Pişmeye yakın tuz, ceviz ve ince doğranmış maydanoz konulup yeterlice karıştırılarak iç harç soğumaya bırakılır.
- Yoğurma kabına köftelik bulgur konulur.
- Üzerine ılık su eklenip bulgurun şişmesi için üzeri kapalı bir halde 10 dakika kadar dinlendirilir.
- Daha sonra tuz, karabiber ve salça eklenip karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş un ek edilerek düzgünce sakız kıvamı alana kadar yoğrulur.
- Yoğurma evresinde gerekirse biraz daha su eklenebilir.
- Hamur, ceviz büyüklüğünde kesimlere ayrılır.
- Hamuru şekillendirirken de elinizi ıslatarak yapışmasını engelleyebilirsiniz.
- İçli köfte aparatının üzerine streç sinema yada poşet keserek yapılmaması sağlanır.
- Her kısıma hamur bezelerinden konulur.
- Elimiz ile aparatın içine hamur bastırılarak düzeltilir.
- Hamurların üzerine tekrar yapışmaması için streç sinema konulur.
- Aparatın öbür kesimi ile üzerlerine bastırılıp oyulması sağlanır; gerekirse sonrada parmakla bastırarak düzeltilir.
- Oyulan hamurların içine kaşık yardımı ile iç harç konulup kaşık ile bastırılarak düzeltilir.
- Aparat kapatılıp her iki yarım üst üste gelerek uygunca bastırılır. ( fotoğraflardaki gibi).
- Formunu alan içli köftelerin kenarlarındaki fazla hamur çıkartılır; elimizi hafif ıslatarak son hali verilir.
- Buzlukta en az bir saat dinlendirildikten sonra içli köfteler derin ve kızgın yağda kızartılır.
İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı