Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte

İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte
0
45

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
icli-kofte-aparati-ile-kolay-icli-kofte.jpg

İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler


İç harç gereçleri;
  • 1 kg kıyma
  • 5 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase iri doğranmış ceviz
  • Tuz
Hamur gereçleri;
  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı salça (domates/biber karışık)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıyma sıvı yağ ile birlikte tencerede kavrulur.
  2. Üzerine ince kıyılmış soğan eklenerek karıştırılır.
  3. Pişmeye yakın tuz, ceviz ve ince doğranmış maydanoz konulup yeterlice karıştırılarak iç harç soğumaya bırakılır.
  4. Yoğurma kabına köftelik bulgur konulur.
  5. Üzerine ılık su eklenip bulgurun şişmesi için üzeri kapalı bir halde 10 dakika kadar dinlendirilir.
  6. Daha sonra tuz, karabiber ve salça eklenip karıştırılır.
  7. Üzerine yavaş yavaş un ek edilerek düzgünce sakız kıvamı alana kadar yoğrulur.
  8. Yoğurma evresinde gerekirse biraz daha su eklenebilir.
  9. Hamur, ceviz büyüklüğünde kesimlere ayrılır.
  10. Hamuru şekillendirirken de elinizi ıslatarak yapışmasını engelleyebilirsiniz.
  11. İçli köfte aparatının üzerine streç sinema yada poşet keserek yapılmaması sağlanır.
  12. Her kısıma hamur bezelerinden konulur.
  13. Elimiz ile aparatın içine hamur bastırılarak düzeltilir.
  14. Hamurların üzerine tekrar yapışmaması için streç sinema konulur.
  15. Aparatın öbür kesimi ile üzerlerine bastırılıp oyulması sağlanır; gerekirse sonrada parmakla bastırarak düzeltilir.
  16. Oyulan hamurların içine kaşık yardımı ile iç harç konulup kaşık ile bastırılarak düzeltilir.
  17. Aparat kapatılıp her iki yarım üst üste gelerek uygunca bastırılır. ( fotoğraflardaki gibi).
  18. Formunu alan içli köftelerin kenarlarındaki fazla hamur çıkartılır; elimizi hafif ıslatarak son hali verilir.
  19. Buzlukta en az bir saat dinlendirildikten sonra içli köfteler derin ve kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun.

İçli Köfte Aparatı İle Kolay İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt