Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (Aparatlı)

İçli Köfte (Aparatlı)
0
21

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

İçli Köfte (Aparatlı) Tanımı İçin Malzemeler


Dışı için;
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

İçli Köfte (Aparatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 2 su bardağı köftelik bulgur (Ben açık alıyorum içli köftelik diye) 1. 5 su bardağı sıcak su ile 20 dk kadar kapalı bir kapta.
  2. Bu ortada iç harcı hazırlanır. Evvel soğan minik minik doğranıp yahut robottan geçirip kavrulur sırayla kıyma ve salça eklenerek kavrulur. Ocağın altı kapatılır doğranan maydanoz, ceviz tuz karabiber eklenir harç soğumaya bırakılır.
  3. Kabaran bulgura kalan tüm gereçler eklenip 20 dk kadar yoğurulur. Fotoğraflarda görüldüğü üzere aparatla içli köfteler hazırlanır.
  4. Buzluğunuzun şoklama kısmı varsa yaptıkça tepsiye koyup koyup bu kısımda şoklayın. Ben bu formda yapıp yağda pişiriyorum hiç dağılmıyor.
  5. Kalanıda düzgünce sertleşip, donunca buzluğa atıyorum poşetleyip. Ben Adanalı, Kayserili değilim bir trakyalı olarak bu aparatla bu kadar yapıyorum :))
İçli Köfte (Aparatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt