Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçli Köfte (Asla Çatlama Dağılma Olmaz)

İçli Köfte (Asla Çatlama Dağılma Olmaz)
0
13

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
icli-kofte-asla-catlamadagilma-olmaz.jpg

İçli Köfte (Asla Çatlama Dağılma Olmaz) Tanımı İçin Malzemeler


İç gereci ;
  • 500 gram kıyma
  • 5 adet kuru soğan
  • 50 gram tereyağı/ yahut margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ceviz içi
Dış materyali ;
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur /250 ml bardak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı kaynar su ıslatmak için
  • 1 bardak kadar sıcak su

İçli Köfte (Asla Çatlama Dağılma Olmaz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
  2. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın soğanları yağda kavurun.
  3. Başka bir tavada kıymayı kavurun kıyma suyunu çekene kadar kavrulunca içine tereyağı ek edin.
  4. Diğer tarafta soğanın içine salça ,tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Daha sonra kavrulan kıymaya soğanı ek edin.
  6. Ocaktan alın ve cevizi ek edin, soğumaya bırakın.
  7. Dışı için.Yoğurma kabına 2 su bardağı köftelik bulguru ,1 su bardağı irmiği koyup 2 su bardağı kaynar suyla ıslatın ve üzerini kapatın. 20 dakika ıslansın.
  8. Daha sonra içine soğanı rendeleyin, unu ek edin ,karabiber tuz salçayı ekleyin ve uygunca karıştırın.
  9. Bir su bardağı kadar sıcak su ekleyerek toparlayın. İster elinizle güzelce macun kıvamında yoğurun isterseniz hamur yoğurma makinasında yoğurun.
  10. Macun kıvamına gelen hamurdan cevizden biraz büyük kesimler kopartın ve elinizle yuvarlayın elinizi yavaşça su ile ıslatın ve işaret parmağınızla içini oyun olabildiğince inceltin soğuttuğunuz içden 2 tatlı kaşığı kadar içine koyun ve elinizi ıslatarak köftelerin ağzını kapatın limon formu verin.
  11. Kızgın bol yağda kızartın. Afiyet olsun ????.
İçli Köfte (Asla Çatlama Dağılma Olmaz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt